Lautrecestmoi-expo.be

Dating, wat is het nu

eigenlijk?

Dating komt eigenlijk uit de Engelse taal. Een beknopte uitleg hiervan is het hebben of het maken van afspraakjes met iemand die kans maakt om een relatie met je te krijgen.

Tegenwoordig wordt daten heel vrij gebruikt en kunnen ouders ook op date gaan met hun kinderen. Of kunnen vriendinnen samen een date plannen.

Binnen de liefde staat de term daten dus voor de periode waarin je (regelmatig) met elkaar afspreekt. Je spreekt met elkaar af om elkaar beter te leren kennen. Zo komen jullie er allebei achter of jullie bij elkaar passen en misschien een relatie aangaan.

Een date, wat houdt dat in?

Zoals al even genoemd, wordt de term daten tegenwoordig erg ruim gebruikt, maar voor dit artikel gaan we even uit van een date zoals het bedoeld is.

Stel, je ontmoet een nieuw persoon of je komt iemand tegen die je lang niet hebt gezien, of (nog) niet zo goed kent. Jullie voelen je tot elkaar aangetrokken en willen elkaar beter leren kennen.

Je brengt tijd met iemand door om diegene beter te leren kennen. Je leert degene beter kennen om te zien of jullie bij elkaar passen.

De ene persoon heeft hier 2 dates voor nodig, waar de ander rustig de kat uit de boom kijkt en niet te hard van stapel wil lopen. Alle afspraakjes die jullie maken om tijd met elkaar door te brengen en elkaar beter te leren kennen, kun je dates noemen.

Je kunt ook daten als je al een relatie hebt. Stel je woont samen en hebt al kinderen, dan is een date night altijd erg leuk voor de ouders. Kies een vaste datum zoals het eerste weekend van de maand om samen met je partner op date te gaan en de relatie te onderhouden.

Hoe plan ik een

date?

Wie neem je mee op date en hoeveel tijd wil je ongeveer kwijt zijn? Dit zijn de eerste vragen die je jezelf stelt. Ga je voor het eerst met iemand afspreken? Dan kan het misschien slim zijn om niet te lang uit te trekken.

Kies voor een korte date, die je eventueel kunt verlengen. Kies dus voor een ijsje eten in plaats van een diner.

Wil je een hele dag samen doorbrengen? Kies dan bijvoorbeeld voor een dagje dierentuin! Je hoeft niet de hele tijd met elkaar bezig te zijn, maar hebt genoeg tijd voor elkaar.