Lautrecestmoi-expo.be

Is online

dating

wel veilig?

Als je een date zoekt, maar eigenlijk ben je ook wel verlegen, dan kan online daten een goede uitkomst zijn. Online daten is ook gelukkig allang geen taboe meer, waardoor het nog makkelijker wordt om deze stap te zetten.

Wat het voor sommige mensen toch enigszins vermoeilijkt is de twijfel over hoe veilig het wel of niet is om online te daten.

Het antwoord is niet erg eenvoudig. Hierom vertellen we je graag meer over wat er wel of niet veilig is in de wereld van online dating.

Kan ik veilig online

daten?

Je bent op zoek naar een leuke date en je hebt besloten om online een gok te wagen. Het kan zijn dat je in real life niemand tegenkomt die je leuk vindt, maar het kan ook zijn dat je verlegen bent.

Hierdoor kan het lastig zijn om op iemand af te stappen bijvoorbeeld.

Wil je voor het eerst online een date zoeken, dan is het niet gek dat je twijfels hebt over de veiligheid hiervan.

Is iedereen wie hij of zij zegt dat hij is en hoe weet je dit zeker? Hoe ga je met iemand afspreken zonder dat je hierbij gevaar loopt?

Er kunnen nogal wat vragen boven komen als we het over veilig online daten hebben. Je kunt echter zeker veilig online daten en hier gaan we je bij helpen!

Met deze aandachtspunten,

date je veilig online

Ten eerste moet je altijd op je eigen gevoel vertrouwen. Luister naar je eigen gevoel en trap niet in ‘te mooi om waar te zijn’ verhaaltjes.

Wees voorzichtig met het uitgeven van persoonlijke gegevens. Geef niet te snel persoonlijke contactgegevens.

Gaan jullie afspreken? Doe dit dan altijd op een openbare ruimte. Vind je het te spannend om alleen af te spreken de eerste keer? Spreek dan af in groepsverband.

 

Laat altijd tenminste 1 persoon weten dat je op date gaat. Laat weten waar je heen gaat, met wie en hoe laat je thuis plant te zijn. Je kunt er ook nog voor kiezen om je locatie te delen tijdens je date. Hier zijn ook speciale apps voor.

 

Regel je eigen vervoer en rij niet met je date mee. Zo kun je altijd naar huis wanneer je wil en ben je niet afhankelijk van je date.

Pas op met alcohol! Kies voor je eerste date liever voor iets waar geen alcohol inzit zodat je de hele tijd helder bent en blijft.